Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
4 jul 2017 Nieuws

Helft zzp-ers heeft nog niets geregeld voor later

50% van de zzp’ers die langer dan 5 jaar zelfstandig zijn, heeft nog niets geregeld voor het pensioen. Dit blijkt uit onderzoek dat Motivaction uitvoerde in opdracht van Mijnpensioenoverzicht.nl.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Download: "Publicatie" (pdf, 38 pagina's)

Het begint met checken

Goed ondernemerschap begint met het maken van een businessplan. Pensioen staat helaas vaak onderaan de to-dolijst. Slechts 31% van de ondervraagden realiseert zich dat ze als zzp’er geen pensioen opbouwen. Bijna de helft van degenen die voorlopig niet van plan zijn iets voor hun pensioen te regelen, geeft hiervoor als belangrijkste reden dat ze daar nu te weinig inkomsten voor hebben.

Inzicht zorgt voor zekerheid

Gelukkig heeft 73% van de ondervraagde zzp’ers voordat ze zelfstandig werden, pensioen bij een werkgever opgebouwd. Op Mijnpensioenoverzicht.nl is te zien wat je tot nu toe hebt opgebouwd aan AOW en pensioen bij vorige werkgevers. Maar slechts 9% van de zzp’ers heeft de site gebruikt als informatiebron.

Informeren bij de start

Achteraf hadden de meeste zzp’ers beter geïnformeerd willen worden over de gevolgen van het zelfstandig worden voor hun pensioen. Zeker op het moment waarop ze overwogen om zzp’er te worden of zich registreerden (59%). Daarbij is volgens de ondervraagden een belangrijke rol weggelegd voor de financieel adviseur, accountant en boekhouder. Ook geven veel zzp’ers aan dat de Kamer van Koophandel een belangrijke informatiebron zou moeten zijn.

 

Bron: MijnPensioenOverzicht

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

4 jul 2017

Laatst gewijzigd

4 jul 2017

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.