Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
7 aug 2017 Nieuws

Lichte stijging aantal verstrekte Startersleningen

Het aantal verstrekte Startersleningen laat een (lichte) stijging zien ten opzichte van vorig kwartaal. Dat meldt SVn.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De ontwikkeling van het aantal nieuw aangevraagde Startersleningen en het aantal nieuw verleende Startersleningen wordt sterk bepaald door zowel de woningmarktomstandigheden als beleidsveranderingen. Het aantal aanvragen van Startersleningen is na het vierde kwartaal van 2014 namelijk even plotseling als fors afgenomen, als gevolg van met name het wegvallen van de stimuleringsbijdrage van het Rijk in het voorjaar van 2015 en het stoppen van een deel van de gemeenten (van ruim 300 naar ongeveer 220 gemeenten) met het verstrekken van Startersleningen.

Stijging van 12% ten opzicht van vorig kwartaal

In het tweede kwartaal van 2017 heeft SVn 800 aanvragen ontvangen; een stijging (+12%) ten opzichte van het vorige kwartaal. In vergelijking met het tweede kwartaal van 2016 is er echter sprake van een daling met -34%. De oorzaken voor deze daling moeten worden gezocht in een verminderde toetreding van de koopwoningmarkt door starters, als gevolg van een verminderde ‘inhaalvraag’, de verlaging van de NHG-grens in voorgaande jaren en opdrogend woningaanbod voor starters.

Na de forse daling in het eerste kwartaal van 2017, neemt het aantal verstrekte Startersleningen in het laatste kwartaal weer toe tot ruim 700 leningen. Deze ontwikkeling volgt dus grotendeels de trend in het aantal aanvragen voor een Startersleningen in de afgelopen jaren.


Bron: SVn

Lees ook…

Stabilisatie aantal verstrekte Startersleningen

Het aantal verstrekte Startersleningen lijkt te stabiliseren. In de eerste drie maanden van het jaar werden ruim 500 Startersleningen verstrekt, blijkt uit de Monitor Koopwoningmarkt. SVn verwacht in het tweede kwartaal een stijging ten opzichte van het begin van het jaar.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

7 aug 2017

Laatst gewijzigd

7 aug 2017

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.