Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
11 aug 2017 Nieuws

Rekenmodel vergelijking huur en hypotheeklasten en inflatie

Rekenmodel - alleen voor abonnees
De bruto hypotheeklasten blijven bij een vastgezette rente gelijk. Met een huurwoning stijgt de huur jaarlijks. In een rekenmodel is een vergelijking gemaakt tussen de gelijkblijvende hypotheeklast en de stijgende huur. Ook is inzichtelijk gemaakt wat de hypotheeklasten na inflatie zijn, afgezet tegen de gestegen huurlast na inflatie.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Als een consument zijn hypotheeklasten met inflatie op laat lopen, kan elk jaar de fictieve verhoging gereserveerd worden.

Deze reservering kan gebruikt worden om de hypotheek te verlagen, waardoor de toekomstige marge tussen hypotheeklasten en huurlasten verder toeneemt. In het rekenmodel is het cumulatieve bedrag van de reservering berekend.

Men kan ook de woonlast (hypotheek) herleiden naar een prijspeil gecorrigeerd met de inflatie. Hiermee wordt duidelijk dat een hypotheek na inflatie 'goedkoper' wordt. De nominale woonlast blijft gelijk, maar na inflatie is sprake van een 'lagere' woonlast.

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Adresgegevens

Fintool
Postbus 224
2700 AE Zoetermeer

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.