Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
1 dec 2017 Nieuws

'Delay in Startup'. DSU nader verklaard

Om de financiële gevolgen van vertragingen tijdens de bouw op te vangen kan een DSU-verzekering worden afgesloten. In de praktijk bestaat veel onduidelijkheid over dit type verzekering. Niet alleen bij klanten, maar ook bij verzekeraars, makelaars en experts. Het Verbond (platform Technische Verzekeringen) heeft daarom de belangrijkste aspecten van deze verzekeringsvorm op een rij gezet en voorzien van voorbeelden.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Bij willekeurig welk bouwproject kan vertraging ontstaan in de uitvoering ervan. Bijvoorbeeld omdat er asbest wordt gevonden dat eerst opgeruimd moet worden, het beton niet op tijd geleverd wordt of omdat het weer niet meewerkt. Ook kan er vertraging ontstaan omdat het werk beschadigd is geraakt of zelfs verloren is gegaan. Deze laatst genoemde vertraging kan grote gevolgen hebben voor de voortgang van het bouwproces, waardoor financiële schade kan ontstaan. Om deze schade op te vangen is de DSU-verzekering (Delay in Start-up) bedoeld.
 
Het paper geeft een beschrijving van de algemene theorie van de DSU-verzekering en de complexiteit ervan. Dit gebeurt aan de hand van het gehele proces: van offerteaanvraag, het uiteindelijk sluiten van de verzekering tot en met het schadebehandelingsproces. De specifieke aandachtspunten ten aanzien van voorwaarden en dekking worden hierbij benoemd en beschreven.

Download: "Delay in startup" (pdf, 21 pagina's)


Bron: Verbond van Verzekeraars

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

14 aug 2017

Laatst gewijzigd

1 dec 2017

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.