Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
18 aug 2017 Nieuws

Beleidsregel Boeteoplegging Arbeidsomstandighedenwet aangepast

Per 1 september 2017 wordt de Beleidsregel Boeteoplegging Arbeidsomstandighedenwet aangepast. Dit gebeurt vanwege de wijzigingen van de Arbowet en het Arbobesluit die per 1 juli 2017 zijn ingegaan.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De meest in het oogspringende aanpassing van de Arbowet is dat de werkgever moet beschikken over een basiscontract met een arbodienst of een bedrijfsarts. Indien de werkgever daar niet over beschikt, wordt na ingang van de beleidsregel boetebesluit (direct) een boete opgelegd. Dat is ook zo als in het basiscontract geen afspraken staan over de ondersteuning van de werkgever bij zijn verzuimbeleid.

De gewijzigde beleidsregel Boeteoplegging is van toepassing op alle nieuwe (basis)contracten die vanaf 1 juli 2017 worden gesloten. Vóór 1 juli 2018 moeten alle contracten voldoen aan de nieuwe regelgeving.

Een andere wijziging in de beleidsregel is dat bedrijfsartsen nu ook beboet kunnen worden indien ze hun verplichtingen zoals ze in Arbowet staan, niet nakomen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het niet hebben van een klachtenprocedure, of zonder onderbouwing niet doorverwijzen bij een verzoek om een second opinion. In eerste instantie zal bij het niet nakomen van de verplichtingen een waarschuwing worden gegeven.

Download:

Bron: Arboportaal

Lees ook…

Checklist voor een basiscontract voor arbodienstverlening

Vanaf 1 juli 2017 wijzigt de Arbeidsomstandighedenwet en is het basiscontract wettelijk verplicht. In deze update van de ‘Checklist voor een basiscontract voor arbodienstverlening’ zijn de aanstaande wetswijzigingen verwerkt. De checklist basiscontract blijft een hulpmiddel om een contract tussen werkgever en arbodienstverlener op te stellen, het is niet het contract zelf.

Bedrijfsarts krijgt meer ruimte om beroepsziekten te melden

Bedrijfsartsen moeten vanaf 1 juli 2017 beter in de gelegenheid worden gesteld om beroepsziekten te melden bij het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB). In het basiscontract - dat werkgevers vanaf dan verplicht moeten afsluiten - staat dat expliciet.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

18 aug 2017

Laatst gewijzigd

18 aug 2017

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.