Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
18 aug 2017 Nieuws

Oversluiting bromfietsverzekering

Een consument klaagt bij Kifid over zijn huidige en voormalige adviseur vanwege een onverzekerde termijn voor zijn bromfietsverzekering nadat hij zijn bromfietsverzekering heeft laten oversluiten.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Klacht voormalige adviseur (Tussenpersoon)

De vraag was of Tussenpersoon onzorgvuldig heeft gehandeld door de Verzekering te doen beëindigen terwijl het daartoe strekkend verzoek niet door Consument was ondertekend. Tussenpersoon heeft Consument op de hoogte gehouden van de stand van zaken aangaande de opzegging en via Verzekeraar heeft Consument tijdig bericht ontvangen van de royementsdatum. Consument heeft nagelaten Tussenpersoon die informatie te verstrekken die hij nodig zou hebben gehad om te pogen de royementsdatum aan te laten passen of voor een artikel 34 WAM verklaring te zorgen. Consument heeft Tussenpersoon eerst achteraf geïnformeerd.
Tussenpersoon heeft zijn zorgplicht niet geschonden. Lees hier de volledige uitspraak.

Klacht huidige adviseur

De via een andere tussenpersoon bestaande bromfietsverzekering is opgezegd maar niet direct aansluitend heeft de huidige tussenpersoon voor een nieuwe bromfietsverzekering gezorgd en na de constatering van de RDW dat de bromfiets niet was verzekerd, heeft hij niet gezorgd voor de door hem toegezegde artikel 34 WAM verklaring. Daarmee heeft de huidige tussenpersoon zijn zorgplicht geschonden en wordt de vordering van Consument toegewezen. Lees hier de volledige uitspraak.

 

Bron: Kifid

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

18 aug 2017

Laatst gewijzigd

18 aug 2017

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.