Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
4 sep 2017 Nieuws

Kifid: consument heeft ook eigen verantwoording

Voor zover Consument van mening is dat zij ten tijde van het online sluiten van de verzekeringsovereenkomst niet is gewaarschuwd, overweegt de Commissie dat Verzekeraar voldoende heeft onderbouwd dat hij Consument bij de internetaanvraag door middel van een ‘floater’ heeft geïnformeerd over de vereiste beveiligingsnormen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Floater

Verzekeraar maakt voor het aanvragen van een verzekering via internet geen gebruik van ‘pop-ups’ maar van ‘floaters’. Deze ‘floaters’ kunnen niet door een ‘pop-up killer’ worden geblokkeerd. Consument dient actief op de button met de tekst ‘GA VERDER’ te klikken om de aanvraag verder te kunnen doorlopen. Deze ‘floater’ bevat de volgende informatie:

 

Clausule

De Commissie overweegt dat op Consument de plicht rust om het verstrekte polisblad te bestuderen en op juistheid te controleren. Dit geldt te meer nu Verzekeraar Consument bij de verzending van het polisblad in een begeleidende brief expliciet erop heeft gewezen de stukken te controleren. Voor zover Consument dit had gedaan, had zij met een geringe inspanning kunnen ontdekken dat het verzekerde voertuig niet aan de gestelde beveiligingseisen voldeed. Van een ‘verstopte’ dekkingsbeperking is dan ook geen sprake.

Lees hier de volledige uitspraak.

 

Bron: Kifid

Lees ook…

Kifid: Autoverzekeringen en alarminstallaties

Een consument sluit via een assurantietussenpersoon een autoverzekering. Op het polis- en clausuleblad is vermeld dat de auto moet zijn beveiligd met een bepaald type beveiligingssysteem. Vast staat dat het voertuig niet over de vereiste beveiliging beschikt. Na diefstal wordt de claim door de verzekeraar afgewezen.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

4 sep 2017

Laatst gewijzigd

4 sep 2017

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.