Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
8 sep 2017 Nieuws

Solvabiliteitsratio levens- en schadesector

De eerste officiële jaarcijfers op basis van Solvency II wijzen uit dat de gewogen gemiddelde solvabiliteitsratio’s van de Nederlandse verzekeringssectoren boven de wettelijke norm van 100% liggen. Dat meldt DNB.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De solvabiliteitsratio’s van de levens- en schadesector bedragen op basis van dit nieuwe toezichtraamwerk ongeveer 170%.

Grotere verzekeraars

De spreiding van de middengroep in de levenssector is groter dan bij schade. De middengroep bestaat uit 50% van de verzekeraars, dit is het tweede en derde kwartiel. Dit betekent dat de helft van de levensverzekeraars een solvabiliteitsratio heeft tussen de 143% en de 261%. Het sectorgemiddelde zit aan de onderkant van de middengroep, dit betekent dat er grotere verzekeraars in de onderste helft van de verdeling zitten.  

Solvabiliteitsratio

De solvabiliteitsratio wordt berekend door het aanwezige vermogen te delen door het vereiste vermogen (kapitaaleis), waarbij de kapitaaleis onder Solvency II risicogebaseerd is. Dat wil zeggen dat de omvang per verzekeraar verschillend is en afhangt van het risicoprofiel van de verzekeraar. De levenssector heeft een kapitaaleis van 19,3 miljard euro. Hier tegenover staat een aanwezig vermogen van 32,5 miljard euro. De schadesector heeft een kapitaaleis van 5,4 miljard euro en een aanwezig vermogen van 9,0 miljard euro.

Gegevens individuele verzekeraars

Klik hier voor diverse downloads met overzichten op individueel niveau.

Bron: DNB

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

8 sep 2017

Laatst gewijzigd

8 sep 2017

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.