Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
27 sep 2017 Nieuws

Woonlastenverzekering en echtscheiding (Kifid)

Consument heeft bij het afsluiten van een hypothecaire geldlening voor hem en zijn partner tegen koopsom een woonlastenverzekering afgesloten. De partner was medeverzekerde (derdenbeding). Enkele maanden later hebben Consument en zijn partner de relatie verbroken. De verzekering is ongewijzigd blijven doorlopen maar had volgens Consument aangepast moeten worden.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Klacht

Consument verwijt zijn adviseur dat hij geen actie heeft ondernomen. De verzekering bood volgens hem geen dekking meer voor zijn (ex-)partner en geeft dan recht op restitutie van het niet verbruikte deel van de koopsom.

Uitspraak

De Commissie heeft de vordering van Consument op de adviseur afgewezen omdat op grond van art. 7:947 BW de aanwijzing van een derde door een verzekeringnemer slechts kan worden herroepen met medewerking van de verzekeraar of van de derde. De verzekeraar wilde wel medewerking verlenen maar heeft voorwaarden gesteld. Aan die voorwaarden is niet voldaan. Dat de (ex-)partner van Consument medewerking aan de herroeping zou hebben willen verlenen, daarvan is de Commissie niet gebleken.

Derdenbeding

De verzekering kent een derdenbeding, als gevolg waarvan het belang van een derde, in dit geval de ex-partner, is meeverzekerd. Consument heeft zijn ex-partner aangewezen als een derde aan wie in geval van schade (arbeidsongeschiktheid) een uitkering moet worden gedaan. Ingevolge het bepaalde in artikel 7:947 Burgerlijk Wetboek kan die aanwijzing door de verzekeringnemer slechts worden herroepen met medewerking van de verzekeraar of van de derde.

Lees hier de volledige uitspraak.

 

Bron: Kifid

 

 

 

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

27 sep 2017

Laatst gewijzigd

27 sep 2017

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.