Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
12 okt 2017 Nieuws

Checklist nieuwe Arbowetgeving aangepast

Per 1 juli 2017 is de Arbowet gewijzigd. Het Verbond van Verzekeraars, Zorgverzekeraars Nederland, FNV Finance, CNV Vakmensen en De Unie hebben besloten om een checklist op te stellen voor de nieuwe Arbowetgeving.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

In de checklist wordt op overzichtelijke wijze per onderwerp weergegeven wat de wijzigingen inhouden en wordt u hierover geadviseerd over wat u kunt doen. Er is met name aandacht voor aanpassingen bij het afsluiten van een nieuw contract met de arbodienstverlener.
Download hier de checklist. (pdf, 8 pagina's)

Contract

De rol van de preventiemedewerker, medezeggenschap en arbodienst veranderen. Voor 1 juli 2018 dienen werkgevers nieuwe contracten met de arbodienstverlener te hebben.

In de kern gaat de aanpassing van de Arbowet over het verbeteren van de preventie en verbeteren van de arbodienstverlening met meer betrokkenheid van werknemers. Daarnaast krijgt de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid meer mogelijkheden tot handhaving om de aanpassingen van de wet te stimuleren.

 

Bron: Verbond van Verzekeraars

Lees ook…

Beleidsregel Boeteoplegging Arbeidsomstandighedenwet aangepast

Per 1 september 2017 wordt de Beleidsregel Boeteoplegging Arbeidsomstandighedenwet aangepast. Dit gebeurt vanwege de wijzigingen van de Arbowet en het Arbobesluit die per 1 juli 2017 zijn ingegaan.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

12 okt 2017

Laatst gewijzigd

12 okt 2017

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.