Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
11 dec 2017 Nieuws

Kifid: let op renteverlenging bij oversluiting

De oversluiting valt niet samen met de einddatum van het rentecontract, waarna dit rentecontract overeenkomstig contractuele voorwaarden wordt voortgezet.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Het daarop volgende aflossingsverzoek leidt tot oplegging boeterente. De gevolgen van de door Consument ingezette procedure zijn niet de Bank aan te rekenen.

Naar aanleiding van een verlengingsvoorstel heeft de consument een adviseur geraadpleegd en het voorstel tot oversluiten van de lening overgenomen. Echter, de consument heeft aan de geldverstrekker geen nieuwe rentekeuze kenbaar gemaakt. Hierdoor is de lopende lening met 10 jaar rentevast voortgezet.

Respijt

In de periode van twee weken voor tot twee weken na het einde van de rentevaste periode kon consument onbeperkt boetevrij aflossen op het leningdeel waar de rentevaste periode van afloopt. De aflossing ligt buiten deze periode.

Beoordeling

De Commissie is van oordeel dat de klacht ongegrond moet worden geacht en de daarop gebaseerde vordering dient te worden afgewezen.

Lees hier de volledige uitspraak.

Bron: Kifid

 

** Tijdig voorsorteren naar een variabele of 1 jarige-rente had consument voor financiële schade kunnen behoeden. Hier ligt een rol voor de (hypotheek)adviseur.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

11 dec 2017

Laatst gewijzigd

11 dec 2017

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2023. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.