Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
13 dec 2017 Nieuws

Leidt herfinanciering tot verval dekking woonlastenverzekering?

Een Consument heeft na het sluiten van de verzekering een hypothecaire geldlening gesloten bij een bank. Als Consument arbeidsongeschikt wordt keert Verzekeraar de verzekerde maandtermijnen uit. Bij tussentijdse navraag blijkt Verzekeraar dat Consument de geldlening heeft overgesloten naar een andere Bank.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De Verzekeraar beëindigt daarop de uitkering omdat in de toepasselijke voorwaarden staat dat bij herfinanciering van de hypothecaire geldlening de verzekering eindigt. Volgens Verzekeraar wordt met hypothecaire geldlening de lening bij de Rabobank bedoeld en is deze aan de verzekering gekoppeld.

Weerwoord

Consument stelt dat er geen koppeling was met de Rabolening en dat uit de voorwaarden volgt dat sprake moet zijn van een lening.

Uitspraak

Verzekeraar slaagt er niet in aannemelijk te maken dat de Rabolening aan de verzekering is gekoppeld. Aangezien de lezing van Consument een redelijke lezing is wordt de vordering van Consument op grond van de contraproferentem-regel van artikel 6:238 lid 2 BW toegewezen.

Lees hier de volledige uitspraak.

 

Bron: Kifid

Lees ook…

Woonlastenverzekering en echtscheiding (Kifid)

Consument heeft bij het afsluiten van een hypothecaire geldlening voor hem en zijn partner tegen koopsom een woonlastenverzekering afgesloten. De partner was medeverzekerde (derdenbeding). Enkele maanden later hebben Consument en zijn partner de relatie verbroken. De verzekering is ongewijzigd blijven doorlopen maar had volgens Consument aangepast moeten worden.

Woonlastenverzekering en startersregeling UWV

Consument maakt gebruik van de startersregeling van het UWV. Gedurende een half jaar ontvangt hij daarom een korting op zijn WW-uitkering. Verzekeraar stelt zich op het standpunt dat Consument geen recht heeft op een uitkering uit de verzekering omdat volgens de definitie in de voorwaarden Consument niet langer volledig werkloos wordt geacht.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

12 dec 2017

Laatst gewijzigd

13 dec 2017

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.