Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
12 jan 2018 Nieuws

Sollicitatie- en registratiegedrag

Met het UWV Kennisverslag heeft het UWV in kaart gebracht hoe het sollicitatiegedrag van WW’ers er in de praktijk uitziet.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Conclusies

  • De geïnterviewde WW’ers ondernemen veel en diverse sollicitatieactiviteiten.
  • Uit de interviews komt naar voren dat meer dan de helft van de geïnterviewden minder sollicitatieactiviteiten registreert dan zij daadwerkelijk uitvoeren.
  • Een belangrijke reden voor het registreren van minder activiteiten is de veronderstelling dat het registreren van 4 activiteiten voldoende is. Een andere reden is het ontbreken van directe en concrete feedback op de sollicitatieactiviteiten.

Download: "Kennisverslag" (pdf, 9 pagina's)

Verklaringen voor onderregistratie

WW’ers geven in de gesprekken verschillende verklaringen voor het feit dat zij minder sollicitatieactiviteiten registreren dan ze uitvoeren. Een belangrijke reden is dat zij denken dat UWV wil dat zij precies 4 activiteiten registreren en dat ze niet meer activiteiten hoeven door te geven. Zo zijn er signalen in de Werkmap op werk.nl die WW’ers de indruk geven dat het registreren van 4 activiteiten voldoende is. Het aantal doorgegeven activiteiten wordt
in rood weergegeven als ze nog geen 4 activiteiten hebben geregistreerd. Zodra het er voldoende zijn, wordt het aantal groen.

 

 

Bron: UWV

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

De arbeidsmarktpositie van opleidingen

Procestechniek is de mbo-opleiding met de beste arbeidsmarktpositie. Bij het hbo is dit mechatronica. Minder kansrijk scoren de bol3-opleiding automatisering en de hbo-opleiding oriëntaalse talen en communicatie. Dit blijkt uit een analyse van UWV, waarbij 59 mbo-opleidingen en 143 hbo-opleidingen zijn vergeleken.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

12 jan 2018

Laatst gewijzigd

12 jan 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.