Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
30 jan 2018 Nieuws

AFM onderzoek 'Leengedrag'

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) publiceerde het rapport ‘Leengedrag onder de loep’. De resultaten van deze gedragswetenschappelijk analyse geven aanbieders van krediet concrete inzichten om aanpassingen in de keuzeomgeving verder te onderzoeken, zodat consumenten voor hen beter passende beslissingen kunnen nemen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Zie onder bij downloads het onderzoeksrapport (pdf, 30 pagina's)

Aanleiding voor dit rapport is een eerder onderzoek naar de waarschuwing ‘Let op! Geld lenen kost geld’. Daarin stelde de AFM vast dat de kredietwaarschuwing geen direct effect heeft op het klikgedrag en de leenbeslissingen van consumenten. Dit nieuwe onderzoek, dat onderdeel uitmaakt van het vervolgonderzoek naar de kredietwaarschuwing, brengt in beeld welke menselijke eigenschappen bepalend zijn voor beslissingen (of het uitblijven daarvan) bij het aangaan van consumptief krediet.

Telefoonabonnementen

Een goed voorbeeld is de telecombranche, waar ‘afbetaling’ de standaardoptie is bij het afsluiten van een abonnement met telefoon. In de keuzeomgeving wordt op die manier onnodig gestuurd op een krediet in plaats van directe betaling. Uit onderzoek van de AFM blijkt namelijk dat de helft van de mensen met een telefoonkrediet aangaf hiervoor gekozen te hebben, omdat dit de standaardoptie was. Tegelijkertijd gaf 80% van deze mensen aan de telefoon in één keer te kunnen betalen. Door krediet niet als standaardoptie aan te bieden, sluiten consumenten alleen een krediet af als ze daar actief voor kiezen.

Transparantie

Daarnaast is het niet altijd gemakkelijk voor consumenten om de totale kosten van een krediet te overzien. Veel consumenten vinden het moeilijk om te rekenen met percentages en wegen de totale kosten van de rente niet genoeg mee bij het afsluiten van een krediet. Transparante informatie over de totale kosten van een lening kunnen consumenten juist helpen een betere keuze te maken.

Ruim 3 op de 4 volwassenen heeft BKR-registratie

Uit onderzoek van de AFM blijkt dat 54% van de Nederlanders minstens één consumptief kredietproduct bezit. Dit is waarschijnlijk een onderschatting, omdat mensen zich niet bij alle leenproducten realiseren dat het om een lening gaat (bijvoorbeeld rood staan). Volgens Stichting BKR stonden er in juli 2017 in totaal 10,3 miljoen Nederlanders geregistreerd in het Centraal Kredietinformatiesysteem, waarvan 7% met een betalingsachterstand. Hier vallen overigens ook achterstanden op hypotheken onder.

 

Bron: AFM

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

25 jan 2018

Laatst gewijzigd

30 jan 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.