Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
29 jan 2018 Nieuws

Handleiding Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Vanaf 25 mei 2018 moeten overheden en bedrijfsleven voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Iedere organisatie is zelf verantwoordelijk voor het tijdig voldoen aan de AVG.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Strengere eisen dan Wbp
De AVG stelt strengere eisen en voorwaarden dan de Wbp. Zo worden de rechten van burgers versterkt en de verplichtingen van organisaties nemen toe. Dat is belangrijk, want privacy is een grondrecht. De AVG is in mei 2016 in werking getreden. Van organisaties wordt verwacht dat zij sindsdien hun bedrijfsvoering met de AVG in overeenstemming brengen. Zij krijgen daarvoor tot 25 mei 2018 de tijd.

Welke informatie moeten organisaties u geven onder de AVG?

Onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) hebben organisaties een stevige informatieplicht. De AVG stelt specifieke eisen aan de informatie die organisaties u moeten geven. Het moet duidelijk zijn wat organisaties met uw persoonsgegevens doen. Vaak gebeurt dit via een online privacystatement.

Doel privacystatement

Zo’n online statement of ander document mag volgens de AVG niet te lang en ingewikkeld zijn. Het moet voor u makkelijk te begrijpen zijn wat de organisatie met uw persoonsgegevens doet. Alleen dan kunt u bepalen of u uw persoonsgegevens wel met die organisatie wilt delen.

Eisen aan privacystatement

De AVG stelt een aantal eisen aan de transparantie over de verwerking van persoonsgegevens. Organisaties moeten in hun privacystatement opnemen:

  • welke persoonsgegevens zij van u verwerken;
  • voor welk specifiek doel zij dat doen;
  • of zij de gegevens delen of doorverkopen aan andere organisaties en zo ja, aan welke.

Onduidelijke privacystatements

Is een privacystatement niet goed vindbaar, onvolledig of onduidelijk? Vraag uzelf dan af of u met die partij wel uw persoonsgegevens wilt delen. Wellicht zijn er andere organisaties die hetzelfde product of dezelfde dienst leveren en wel transparant zijn.

 

Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

29 jan 2018

Laatst gewijzigd

29 jan 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.