Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
23 feb 2018 Nieuws

AFM consulteert herziene beleidsregel Informatieverstrekking

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) consulteert de aanpassing van de beleidsregel Informatieverstrekking. De aanleiding hiervoor zijn nieuwe interpretaties van een aantal wettelijke normen en veranderde regelgeving voor informatieverstrekking. De consultatie start op 22 februari en eindigt op 20 april 2018.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De AFM heeft in 2013 haar interpretaties van de wettelijke normen voor de informatieverstrekking over financiële producten en diensten in de beleidsregel Informatieverstrekking opgenomen. In de herziene versie van de beleidsregel zijn interpretaties toegevoegd en geactualiseerd. Dit geldt vooral voor open normen zoals correct, duidelijk en niet-misleidend, die zijn opgenomen in de Wet op het financieel toezicht (Wft). De belangrijkste inhoudelijke aanpassingen zijn in kleur aangegeven in het consultatiedocument. De beleidsregel Informatieverstrekking geeft marktpartijen meer inzicht en helpt hen te voldoen aan de wet- en regelgeving.

Consultatie

De AFM nodigt u uit om uw eventuele reacties en/of voorstellen tot verbetering met betrekking tot de aanpassingen vóór 20 april 2018 te mailen naar vragen.informatieverstrekking@afm.nl, onder vermelding van ‘voorstel tot verbetering aanpassing beleidsregel Informatieverstrekking’. Geef hierbij aan of u akkoord gaat met het (geanonimiseerd) publiceren van uw reactie.

Download: "Consultatiedocument beleidsregel Informatieverstrekking" (pdf, 43 pagina's)

Bron: AFM

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

23 feb 2018

Laatst gewijzigd

23 feb 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.