Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
27 feb 2018 Nieuws

Jaarlijkse boetevrije aflossingsruimte opsparen?

Een consument stelt zich bij een Kifid klacht op het standpunt dat hij de niet (jaarlijks) gebruikte boetevrije aflossingsruimte op mag sparen en daarmee na 10 jaar (x 10%) 100% van de hypotheek boetevrij kan aflossen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De geldverstrekker heeft Consument bericht dat hij per kalenderjaar maximaal 10% van de oorspronkelijke geldlening kosteloos mag aflossen en dat over het deel dat boven dit maximum uitkomt aflossingskosten in rekening zullen worden gebracht.

De consument komt met het argument:

"Uit de tekst van de brochure volgt dat Consument per jaar 10% van de oorspronkelijke lening kosteloos mag aflossen. Nu Consument van deze mogelijkheid gedurende tien jaar geen gebruik heeft gemaakt, mag hij in één keer een bedrag van € 140.000,- kosteloos aflossen. De Bank is ten onrechte voornemens toch aflossingskosten in rekening te brengen."

Oordeel Commissie

De Commissie oordeelt dat de tekst van de Brochure geen ruimte laat voor een andere interpretatie dan de Bank daaraan heeft gegeven. Het betreft een boetevrije aflossingsruimte, waarvan jaarlijks gebruik gemaakt mag worden maar die niet opgespaard kan worden. De lezing van Consument is niet redelijk en zou ertoe leiden dat feitelijk meer dan 10% per kalenderjaar boetevrij zou kunnen worden afgelost. Dit is in strijd met de op zichzelf duidelijke tekst van de Brochure.
De Commissie wijst de vordering van consument af.

Lees hier de volledige uitspraak.

Bron: Kifid

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

27 feb 2018

Laatst gewijzigd

27 feb 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.