Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
28 feb 2018 Nieuws

Ook doorlopende zorgplicht bij consumptief krediet?

Consument stelt dat bemiddelaar haar zorgplicht heeft geschonden door niet te onderzoek of Consument zijn consumptief krediet kon oversluiten naar een goedkopere geldverstrekker.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De Commissie is van oordeel dat de intermediair haar zorgplicht niet heeft geschonden. Het is voldoende aannemelijk geworden dat oversluiten niet mogelijk was vanwege de negatieve BKR-registratie en de hoogte van het krediet.

Lees hier de volledige uitspraak.

Vaststaat dat Consument in de periode van januari 2012 tot en met maart 2015 acht financieringsaanvragen via de website van bemiddelaar heeft ingediend. Ook staat vast dat de aanvragen telkens zijn afgewezen. Geldshop heeft gesteld dat zij de aanvragen in behandeling heeft genomen, maar dat deze telkens door de met haar samenwerkende financieringsmaatschappijen zijn afgewezen vanwege de A-codering en de hoogte van het over te sluiten Krediet. De Commissie acht dit niet onaannemelijk.

Gelet op het voorgaande is de Commissie van oordeel dat Geldshop zich in het onderhavige geval voldoende heeft ingespannen jegens Consument, ook al kwam het initiatief telkens van Consument. Hierbij is in het bijzonder van belang dat de A-codering het oversluiten in de weg stond; van bemiddelaar kan verder niet worden verwacht dat zij eigener beweging de A-coderingen die dateren van voor de overname van de portefeuille van World of Credit, ter discussie stelt.

Bron: Kifid

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

28 feb 2018

Laatst gewijzigd

28 feb 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.