Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
9 mrt 2018 Nieuws

Nieuwbouw met zonnepanelen? Vraag BTW terug!

Bouwers van nieuwbouwwoningen met zonnepanelen moeten kopers op verzoek een gespecificeerde btw factuur verstrekken, vindt Vereniging Eigen Huis. Huiseigenaren kunnen daarmee honderden euro’s btw over panelen en installatie bij de belastingdienst terugvragen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De brancheorganisaties Bouwend Nederland, Neprom, en NVB hebben na een brief van Vereniging Eigen Huis toegezegd de bij hen aangesloten bouwers op te roepen gespecificeerde facturen te sturen.

VEH

Vereniging Eigen Huis kreeg veel klachten van leden over bouwers die weigerden hun factuur te specificeren. Zonnepaneeleigenaren kunnen de betaalde btw over de aanschaf en installatie van zonnepanelen van de Belastingdienst terugkrijgen. Voorwaarde is wel dat zij een btw factuur kunnen overleggen waaruit blijkt wat de kosten zijn van de zonnepanelen zelf en de installatie daarvan. Een totaal factuur voor de hele koop-aanneemsom is voor de Belastingdienst onvoldoende.

Modelbrief

Kopers van nieuwbouwwoningen met zonnepanelen maar zonder gespecificeerde nota kunnen een modelbrief gebruiken om hun bouwer daarom te vragen. De oproep daartoe van de vereniging aan de bouwer kan als bijlage bij deze brief worden gestuurd.

Handig: "Stappenplan btw teruggave zonnepanelen" (pdf, 5 pagina's)


Bron: VEH

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

9 mrt 2018

Laatst gewijzigd

9 mrt 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.