Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
12 mrt 2018 Nieuws

MKB geen voorstander van voorstel loondoorbetaling

MKB Nederland neemt terecht afstand van het voorstel uit het regeerakkoord om het tweede jaar loondoorbetaling collectief uit te laten voeren. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Zo’n maatregel leidt tot oplopend verzuim, tot hogere kosten en is daarmee niet in het belang van werkgevers en werknemers en nadelig voor de ‘BV Nederland’. Dat stelt het Verbond van Verzekeraars in reactie op recente uitlatingen van het MKB bestuur.

Het Verbond heeft er eerder al op gewezen dat het van groot belang is om bij langdurige ziekte de uitvoeringen begeleiding in één hand te houden. Met het standpunt van MKB Nederland ligt de weg open voor verbeteringen die tegemoet komen aan de werkelijke problemen die kleine en middelgrote werkgevers ervaren in het huidige stelsel. Er zijn volgens het Verbond goede mogelijkheden om werkgevers praktisch te ontlasten, zonder dat succesvolle begeleiding, preventie en re-integratie in de knel komt.

Knelpunten

Inkomensverzekeraars spelen een belangrijke rol in het stelsel van ziekte en arbeidsongeschiktheid. Zij dragen het risico voor werkgevers en zetten via preventie en re-integratie in op een spoedige werkhervatting van de werknemer. Uit onderzoek van het ministerie van SZW uit 2015 is gebleken dat werkgevers met een private verzuimverzekering significant minder knelpunten ervaren rondom de loondoorbetalingsplicht, dan werkgevers zonder verzekering.

Bron: Verbond van Verzekeraars

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

12 mrt 2018

Laatst gewijzigd

12 mrt 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.