Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
21 mrt 2018 Nieuws

Inkomsten zonnepanelen van invloed op alimentatie?

De Rechtbank Overijssel heeft zich over de vraag gebogen of inkomsten wegens terugleveren stroom door zonnepanelen het inkomen verhogen bij de bepaling van (kinder)alimentatie.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Stelling alimentatiegerechtigde

De vrouw stelt daarnaast dat rekening moet worden gehouden met het feit dat de man inkomen geniet uit de zonnepanelen, hetgeen de man betwist.

Oordeel rechter

De rechtbank is van oordeel dat uit de overgelegde stukken is gebleken dat in de jaren 2012-2015 er een behoorlijke teruggave is gedaan ten aanzien van de stroom. In 2016 is in de afrekening ook de gasafrekening betrokken en blijkt ten aanzien van de stroom dat er ook kosten in rekening zijn gebracht die er toe leiden dat de man € 510,- ter zake de stroom ontvangt. Gelet op de investering van bijna € 20.000,- is de rechtbank van oordeel dat het gerechtvaardigd is dat een dergelijk bedrag wordt aangewend voor de aanzuivering van zijn vermogen nu niet weersproken dat deze investering met spaargeld van de man is gedaan. De teruggave vanwege de zonnepanelen kan derhalve niet leiden tot een hoger inkomen van de man.


Bron: Rechtspraak.nl

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Nieuwbouw met zonnepanelen? Vraag BTW terug!

Bouwers van nieuwbouwwoningen met zonnepanelen moeten kopers op verzoek een gespecificeerde btw factuur verstrekken, vindt Vereniging Eigen Huis. Huiseigenaren kunnen daarmee honderden euro’s btw over panelen en installatie bij de belastingdienst terugvragen.

Tussentijdse aanpassing partneralimentatie ex-samenwoners

Het Gerechtshof 's-Hertogenbosch heeft in hoger beroep zich gebogen over de vraag of de overeengekomen partneralimentatie tussentijds kon worden aangepast. Bij het einde van de relatie zijn partijen overeengekomen dat de vrouw aan de man een alimentatie zou betalen, waarmee de man in staat was een andere woning te kopen.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

21 mrt 2018

Laatst gewijzigd

21 mrt 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.