Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
27 mrt 2018 Nieuws

Europees verbod op binaire opties en restricties voor CFD’s

De Europese Autoriteit voor Effecten en Markten (ESMA) heeft maatregelen vastgesteld die retailbeleggers beschermen tegen risicovolle beleggingsproducten. De overeengekomen maatregelen betreffen een verbod op binaire opties en een verkoopbeperking voor contracts for differences (CFD’s).
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Het besluit is tot stand gekomen door intensieve samenwerking tussen de nationale toezichthouders van alle EU lidstaten. Het is voor het eerst dat op Europees niveau het vermarkten, verspreiden en verkopen van een financieel product wordt verboden.

Tijdelijk

Overeenkomstig de MiFIR-verordening kan ESMA slechts tijdelijke interventiemaatregelen invoeren voor een periode van drie maanden. Vóór het verstrijken van die periode overweegt ESMA of de interventiemaatregelen met nog eens drie maanden moeten worden verlengd.

Verliezen

Uit onderzoeken die de nationale bevoegde autoriteiten hebben uitgevoerd naar de CFD-handel in verschillende rechtsgebieden in de EU, blijkt dat 74-89% van de particuliere rekeningen geld verliezen met hun beleggingen. Het verlies per cliënt ligt gemiddeld tussen 1 600 en 29 000 euro. De analyses van de nationale bevoegde autoriteiten met betrekking tot binaire opties wezen eveneens op consequente verliezen in de rekeningen van particuliere cliënten.

 

Bron: AFM

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Reclameverbod voor binaire opties en andere schadelijke beleggingsproducten

In de beantwoording van Kamervragen op 16 september kondigt minister Dijsselbloem van Financiën aan dat hij samen met de Autoriteit Financiële Markten (AFM) aan de slag gaat met de voorbereiding van een reclameverbod in Nederland voor schadelijke beleggingsproducten voor consumenten. De AFM waarschuwt consumenten al langere tijd voor binaire opties en de hefboomwerking van Contracts for Difference (CfD’s).

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

27 mrt 2018

Laatst gewijzigd

27 mrt 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.