Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
24 apr 2018 Nieuws

Beschikking renteaftrekstand

Vereniging Eigen Huis pleit er voor dat de Belastingdienst huiseigenaren op verzoek een 'beschikking renteaftrekstand' verstrekt.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

In een brief aan Staatssecretaris M. Snel spreekt VEH haar zorgen uit over de toenemende complexiteit van fiscale regels rond de eigen woning en vraagt om op korte termijn met oplossingen te komen.

VEH vermoedt dat in de huidige hypotheekadviezen veelvuldig fouten worden gemaakt door het gebrek aan betrouwbare gegevens over de fiscale geschiedenis van genoten hypotheekrenteaftrek. Door diverse life events, BP2013 (annuteitenhypotheek), bijleenregeling, etc. kunnen huiseigenaren in de toekomst geconfronteerd worden met forse belastingconstructies. VEH stelt dat de overheid verantwoordelijk is voor de oenemende complexiteit van de fiscale eigenwoningregeling en moet daarom burgers helpen bij het bepalen van hun fiscale situatie.

Fiscaal dossier

Vereniging Eigen Huis vindt dat de overheid  moet zorgen dat de Belastingdienst de burger helpt bij het bepalen van zijn fiscale situatie. De Raad van State kwam onlangs tot dezelfde conclusie.

Bron: VEH

Lees ook…

Het besluit van Eric Wiebes & Menno Snel ontrafeld

Met het langverwachte besluit 'Eigenwoningregeling; eigenwoningreserve en eigenwoningschuld bij gezamenlijke aankoop eigen woning en gezamenlijk aangaan eigenwoningschuld partners' is meer duidelijkheid gegeven omtrent de fiscaliteit van de leningdelen.
Toch gaf het besluit een hoop verwarring onder huiseigenaren en hypotheekadviseurs. Vandaar dat de redactie van Fintool aan de hand van een aantal voorbeelden en aandachtspunten weergeeft waar de problematiek uit bestaat.

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.