Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
8 mei 2018 Nieuws

Publicatie nieuwe Beveiligingsrichtlijn PKVW

HetCVV heeft nieuwe versies van de Productenlijst en Beveiligingsrichtlijn van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) beschikbaar gesteld.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Beveiligingsrichtlijn PKVW versie april 2018

Opvallend in deze Beveiligingsrichtlijn PKVW is dat 'PKVW Zwaar' is geïntroduceerd. Soms blijkt er behoefte te zijn aan een hogere mate van beveiliging dan het basisniveau van 3 minuten inbraakwerendheid van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De werkwijze van de inbreker (MO) in een bepaalde gemeente of regio, maar ook de ligging van een woning kan een reden zijn om, - uiteraard in overleg met de klant - over te gaan tot een wat hoger niveau van beveiliging. Om hier eenduidig richting aan te geven is voor een aantal gevelelementen in deze Beveiligingsrichtlijn de mogelijkheid toegevoegd conform PKVW Zwaar te beveiligen.

In de PKVW Productenlijst is een afzonderlijke kolom opgenomen voor de producten die hiervoor geschikt zijn. Op een nader te bepalen moment zal het mogelijk zijn om een woning ook te voorzien van een bijbehorend certificaat.

Productenlijst versie april 2018

In de vernieuwde PKVW Productenlijst wordt extra aandacht besteed aan het plaatsen van cilinders die aan de binnenzijde van de deur voorzien zijn van een draaiknopcilinder. Steeds vaker worden deze mechatronische of mechanische cilinders geplaatst. Deze cilinders zijn SKG gecertificeerd onder voorwaarden. Zodra er binnen een meter van het bedieningspunt glas in of naast de deur aanwezig is moet er inbraakwerende beglazing (P4A) worden toegepast en moet er tevens een anti-manipulatieplaat aangebracht worden. Deze plaat hoeft niet te worden aangebracht wanneer de draaiknop tegen manipuleren bestand is.

Om nog duidelijker te zien welke wijzigingen in de Productenlijst zijn aangebracht, zijn de wijzigingen niet alleen cursief, maar ook in de kleur rood uitgevoerd.

 

Bron: HetCVV

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Gewijzigde VRKI gepubliceerd

VRKI 2.0, de vernieuwde versie van het instrument waarmee verzekeraars, beveiligingsbedrijven, huizenbezitters en ondernemers sinds de jaren 80 het inbraakrisico van een pand kunnen vaststellen, is gepubliceerd. Ook is het Wijzigingsblad A10 BORG 2005 beschikbaar.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

8 mei 2018

Laatst gewijzigd

8 mei 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.