Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
28 mei 2018 Nieuws

Kamervragen Evaluatie hypothecaire leennormen

Minister Ollongren (BZK) beantwoorde Kamervragen over de brief 'Evaluatie hypothecaire leennormen werkwijze zonder overgangstermijn' van 29 maart 2018.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

In de brief heb ik toegelicht dat vanuit de sector is aangegeven dat de werkwijze zonder overgangstermijn bij de jaarovergang naar nieuwe hypothecaire leennormen werkbaar is gebleken.

Tijdwinst

Als de consument in een vroeg stadium door de hypotheekadviseur wordt ondersteund om alle documenten tijdig, juist en volledig aan te leveren, wordt hiermee vertraging later in het traject voorkomen. Indien de benodigde documenten niet tijdig worden verzameld, kan dit tot gevolg hebben dat de reeds ingediende documenten opnieuw moeten worden verzameld omdat deze niet meer recent worden bevonden. Vanuit de markt worden er verschillende initiatieven ondernomen om het proces van het verzamelen en aanleveren van de benodigde documenten te vergemakkelijken en te versnellen.

Doorlooptijden

De data die via HDN beschikbaar zijn, geven een geaggregeerd beeld van de doorlooptijden. Het is niet mogelijk om op basis van deze data de doorlooptijd van een specifieke kredietverstrekker of een specifiek huishouden inzichtelijk te maken.

Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Kamerbrief evaluatie hypothecaire leennormen werkwijze zonder overgangstermijn

Minister Ollongren stuurde de Tweede Kamer een brief over de motie van het Kamerlid Middendorp. De motie verzoekt om een overgangstermijn voor de hypothecaire leennormen 2018. Tevens wordt er aandacht besteed aan de ontwikkeling van de doorlooptijden van hypotheekaanvragen en wordt er geïnformeerd over de structurele werkwijze bij de wijziging en publicatie van de hypothecaire leennormen.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

28 mei 2018

Laatst gewijzigd

28 mei 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.