Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
25 jun 2018 Nieuws

Kamerbrief schadeverzekeringen uitwonende studenten

Minister I. van Engelshoven heeft op verzoek van de commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gereageerd op het artikel in de Nationale Onderwijsgids ‘Uitwonende studenten kunnen zich bijna niet correct verzekeren’.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

In het betreffende artikel is vermeld dat uitwonende studenten vaak oververzekerd zijn. Zo wordt gesteld dat bijna 60 procent van de verzekeraars een tarief voor een volledige woning rekent bij verzekering van de inboedel, waardoor studenten met alleen een studentenkamer zich oververzekeren.

Daarnaast wordt gesteld dat bij speciale studenteninboedelverzekeringen automatisch aanvullende verzekeringen - zoals een aansprakelijkheidsverzekering - in het pakket zijn inbegrepen terwijl uitwonende studenten bijna altijd al via de ouder(s) voor aansprakelijkheid verzekerd zouden zijn.

Pakketpolis

Daarnaast wordt in voormeld onderzoek gesteld dat bij alle 7 verzekeraars die actief een inboedelverzekering voor studenten aanbieden automatisch een aansprakelijkheidsverzekering als aanvullende verzekering wordt toegevoegd. In het onderzoek wordt gesteld dat volgens het Verbond van Verzekeraars ruim 99% van de Nederlanders een aansprakelijkheidsverzekering heeft, waarbij (ook uitwonende) kinderen tot 27 jaar zijn meeverzekerd. Hierdoor zou het overgrote deel van de studenten, waar bij het afsluiten van een inboedelverzekering automatisch een aansprakelijkheidsverzekering wordt toegevoegd, zich oververzekeren. Uit een nadere blik op de onderzoeksresultaten volgt echter dat van de 7 verzekeraars die actief een studenteninboedelverzekering aanbieden er maar 1 terugkomt in de lijst van banken of verzekeraars die tevens een aansprakelijkheidsverzekering verplicht stellen. Hieruit kan worden afgeleid dat 6 van de 7 verzekeraars die een studentenpakket aanbieden een aanvullende aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht stellen. Wellicht wordt de aansprakelijkheidsverzekering in die gevallen automatisch gekoppeld aangeboden, maar studenten kunnen die desgewenst uit het pakket halen.

Informatiepagina

 

Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

25 jun 2018

Laatst gewijzigd

25 jun 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.