Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
2 jul 2018 Nieuws

Aanpassing van de fiscale behandeling van CoCo’s

Converteerbare obligaties (CoCo’s) zijn obligaties die verliezen absorberen wanneer het kapitaal van een bank of verzekeraar onder een bepaald niveau zakt. De vergoeding die banken en verzekeraars betalen over deze specifieke instrumenten zal per 1 januari 2019 niet langer fiscaal aftrekbaar zijn.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Dit heeft het kabinet besloten. De afschaffing van de maatregel wordt opgenomen in het pakket Belastingplan 2019. Dit levert jaarlijks circa € 150 miljoen op. In augustus wordt besloten op welke wijze deze opbrengst wordt aangewend.

Beleid

Het besluit past binnen het kabinetsbeleid voor een gezonde financiële sector, waarbij banken en verzekeraars worden gestimuleerd om meer eigen vermogen aan te houden ten opzichte van de schulden die zij hebben. Dit sluit aan bij internationale afspraken en adviezen sinds de financiële crisis om banken voor de toekomst weerbaarder te maken.  De mogelijkheid om de vergoeding af te trekken past niet langer binnen het ingezette kabinetsbeleid.

Door het afschaffen van de maatregel wordt daarnaast tegemoet gekomen aan de staatssteunbezwaren van de Europese Commissie. De Europese Commissie heeft het voornemen om de staatssteunbezwaren in alle Europese lidstaten met een vergelijkbare specifieke maatregel voor de toekomst te adresseren.

 

Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

2 jul 2018

Laatst gewijzigd

2 jul 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.