Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
18 jul 2018 Nieuws

Kamerbrief derde voortgangsrapportage rentederivaten AFM

Minister Hoekstra stuurde de Tweede Kamer de derde voortgangsrapportage van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) over de toepassing door de banken van het Uniform Herstelkader (UHK).
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Twee banken zijn gereed met de uitvoering van het Uniform Herstelkader rentederivaten MKB (UHK) en twee banken verwachten al hun klanten voor het einde van het jaar een compensatievoorstel te sturen. De twee banken met de meeste klantdossiers hebben verdere vertraging opgelopen en kijken naar oplossingen om te versnellen. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft onder strikte voorwaarden ingestemd met één versnelling en kijkt naar andere mogelijkheden die de banken aandragen. De zes betrokken banken hebben voor €719 miljoen aan voorschotten aangeboden aan mkb’ers, bijna de helft van de voorziening die zij hebben getroffen.

Verschillende snelheden in uitvoering UHK

Van de zes banken die zijn aangesloten bij het UHK, verstuurden twee banken hun aanbodbrieven in 2017. Eén bank denkt in september gereed te zijn. Een vierde bank verwacht uiterlijk eind 2018 alle aanbodbrieven uit te sturen. De twee banken met de meeste klantdossiers zeggen een belangrijk deel van hun mkb-klanten voor het einde van het jaar een aanbod te kunnen doen. Op basis van de huidige planning halen zij de door henzelf gecommuniceerde datum van eind 2018 echter niet voor alle klantdossiers. Dit betekent dat het geduld van een aantal mkb’ers op de proef blijft gesteld. Daar staat tegenover dat op grote schaal voorschotten zijn uitgekeerd en het merendeel van de ondernemers het aanbod accepteert.

 

Bron: Rijksoverheid / AFM

Lees ook…

Kamervragen uit het schriftelijk overleg rentederivaten in het MKB

Minister Dijsselbloem stuurde de Tweede Kamer een brief met antwoorden op vragen gesteld in het schriftelijk overleg over rentederivaten in het midden- en kleinbedrijf.

Kifid neemt klachten over rentederivaten in behandeling

Minister Dijsselbloem meldt dat Kifid, banken en MKB-organisaties zijn overeengekomen dat er tijdelijk een specifiek loket bij Kifid wordt ingericht waar klanten met klachten over rentederivaten terecht kunnen nadat bank en klant eerst samen naar een klacht hebben kunnen kijken en de interne klachtenprocedure van de bank doorlopen is.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

18 jul 2018

Laatst gewijzigd

18 jul 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.