Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
13 aug 2018 Nieuws

Mag geldverstrekker aanvullende voorwaarden stellen?

Bij het verlenen van ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid hanteert de Bank als voorwaarde dat het aflossingsvrije gedeelte van de hypothecaire geldlening niet meer dan 50% bedraagt. Vanwege deze voorwaarde diende de hypothecaire geldlening van Consument gedeeltelijk te worden omgezet.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Deze omzetting resulteerde in hogere maandlasten voor Consument. Consument vordert daarom dat de Bank veroordeeld wordt om hem  – in plaats van de resterende looptijd van 13 jaar en 7 maanden – een nieuwe looptijd van 30 jaar aan te bieden op de hypothecaire geldlening.

Uitspraak

De Commissie overweegt als volgt. De beslissing van de Bank om Consument geen nieuwe looptijd van 30 jaar aan te bieden valt onder de contracts- en beleidsvrijheid van de Bank en deze beslissing is niet onaanvaardbaar naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid. Met andere woorden: de Bank is niet gehouden om Consument een nieuwe looptijd van 30 jaar aan te bieden op de hypothecaire geldlening.

Boetevrij oversluiten?

Consument vordert als alternatief dat de Bank hem de mogelijkheid biedt om zijn hypothecaire geldlening over te sluiten naar een andere hypotheekverstrekker, zonder daarbij een vergoeding in rekening te brengen. De Commissie ziet echter geen gronden waarom de Bank geen vergoeding in rekening zou mogen brengen. De vordering wordt afgewezen.


Bron: Kifid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Boeterente bij ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid ex-partner

Een consument wil de helft van zijn geldlening afsluiten tegen de actuele marktrente. Consument stelt dat de Bank geen rekening houdt met het feit dat de ex-partner van Consument haar deel van de woning aan Consument heeft verkocht en juridisch heeft geleverd.

Verzoek ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid via Kifid slaagt

Na een echtscheiding vraagt een consument de bank om zijn ex-vrouw uit de hoofdelijke aansprakelijkheid te ontslaan. De geldverstrekker weigert dit omdat de consument niet in staat zou zijn om de hypotheeklasten alleen te dragen. De consument beklaagt zich bij Kifid.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

13 aug 2018

Laatst gewijzigd

13 aug 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.