Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
4 sep 2018 Nieuws

Ontbreken samenlevingscontract bij 'eigen huis'

Partijen hebben een affectieve relatie gehad. Uit deze relatie is een minderjarig kind geboren. [eiseres] is uitsluitend en enig eigenaar van de woning. In een kort geding vordert eiseres dat de ex-partner de woning verlaat.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

[eiseres = huiseigenaar]

Tussen partijen staat vast dat de woning in eigendom toebehoort aan [eiseres] , terwijl [gedaagde] er na het verbreken van de relatie niet langer met instemming van [eiseres] verblijft. Hoewel het evident is dat [gedaagde] de woning zal moeten verlaten, dient in deze procedure beoordeeld te worden of [eiseres] haar eigendomsrecht in dit kort geding geldend kan maken. Aan de orde is daarom de vraag of [eiseres] een voldoende spoedeisend belang heeft bij de toewijzing van haar vorderingen, dat zwaarder weegt dan het belang van [gedaagde] bij de afwijzing daarvan. De relatie tussen partijen is definitief beëindigd in mei 2018.

Redelijkheid

Hoewel vanuit het gezichtspunt van [gedaagde] begrijpelijk is dat hij in de woning wenst te verblijven, kan naar het oordeel van de voorzieningenrechter van [eiseres] niet veel langer meer gevergd worden dat [gedaagde] in haar woning verblijft. Zeker nu de termijn die [gedaagde] nog nodig zal hebben voor het betrekken van een nieuwe woonruimte ongewis is, mag [gedaagde] niet zonder meer verwachten dat hij nog voor een onbeperkte periode in de woning kan verblijven. Dit geldt temeer, nu er sprake is van een gespannen situatie tussen partijen wat ook geenszins in het belang van het kind is die eveneens in de woning woont.

Beslissing

Gelet op het voorgaande, zal de voorzieningenrechter de ontruiming van de woning bepalen op 1 september 2018. Indien [gedaagde] vóór die datum nog geen passende woonruimte heeft gevonden, zal hij tijdelijk elders onderdak moeten vinden.


Bron: Rechtspraak.nl

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

4 sep 2018

Laatst gewijzigd

4 sep 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.