Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
24 sep 2018 Nieuws

Monitor Wsnp 2017 gepubliceerd

De Monitor Wsnp 2017 (14e meting) is gepubliceerd. In het rapport leest u de stand van zaken en de effectiviteit van de Wsnp voor 2017.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De Wsnp behelst een saneringsregeling, specifiek gericht op natuurlijke personen die in ernstige betalingsmoeilijkheden verkeren. Met de Wsnp wil men voorkomen dat natuurlijke personen tot in lengte van dagen door schuldeisers achtervolgd worden, wanneer zij eenmaal in een problematische financiële situatie terecht zijn gekomen.

Download: "Monitor 2017" (pdf, 48 pagina's)

Vergelijkingstool

Bureau Wsnp biedt, in samenwerking met de NVVK, de 'vergelijkingstool' aan, waarmee de kosten en baten van het minnelijk traject vergeleken wordt met de kosten en baten van het Wsnp traject. In de meeste gevallen levert een minnelijk traject een hogere uitdeling voor schuldeisers ten opzichte van een Wsnp traject. Dit omdat de kosten voor een Wsnp-traject meestal hoger zijn.

Downloads

Bron: Bureau Wsnp

Lees ook…

Hoofdelijke aansprakelijkheid blijft intact ondanks WSNP

Een consument is in 2005 gescheiden en de woning is in 2009 geleverd aan de ex-partner. Echter, er is geen ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid verleend. Op 22 mei 2012 is de wettelijke schuldsaneringsregeling van toepassing verklaard op Consument en op 16 juni 2015 is de schuldsaneringsregeling van Consument bij vonnis van de Rechtbank Noord-Holland beëindigd. Desalniettemin blijft Consument op basis van de hypothecaire geldlening hoofdelijk aansprakelijk voor de restschuld.

Monitor Wsnp 2016

De Monitor Wsnp behandelt deze keer, naast de vaste gegevens, aanvullend onderzoek naar de vereenvoudigde procedure, verschillen tussen de rechtbanken bij toelating tot de Wsnp, en het benoemingenbeleid van de rechtbanken.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

24 sep 2018

Laatst gewijzigd

24 sep 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.