Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
5 okt 2018 Nieuws

Wet herziening partneralimentatie, derde nota van wijziging

Naar aanleiding van de opmerkingen die zijn gemaakt in de eerste termijn van de Kamer tijdens het plenaire debat over de Wet herziening partneralimentatie, hebben de initiatiefnemers ervoor gekozen het wetsvoorstel op enkele punten aan te passen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De positie van alimentatie-gerechtigden van vijftig jaar en ouder wordt verbeterd. Alimentatiegerech-tigden van vijftig jaar en ouder die langer dan vijftien jaar zijn getrouwd, hebben recht op tien jaar alimentatie. Deze extra maatregel vervalt na zeven jaren. Daarnaast leidt het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd door de alimentatieplichtige niet meer automatisch tot het vervallen van de alimentatieverplichting. Ook die maatregel komt voornamelijk ten gunste van oudere alimentatiegerechtigden. Tot slot zijn enkele technische wijzigingen doorgevoerd.

De twee bestaande uitzonderingen (maximaal tien jaar voor huwelijken van meer dan vijftien jaar waarbij de alimentatiegerechtigde tien jaar onder de AOW-leeftijd zit en maximaal twaalf jaar voor huwelijken met jonge kinderen) blijven bestaan.

 

 

Bron: Rijksoveheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

5 okt 2018

Laatst gewijzigd

5 okt 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.