Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
29 okt 2018 Nieuws

Herbouwwaardemeter en Inboedelwaardeindex 2019

Het Verbond van Verzekeraars heeeft de Herbouwwaardemeter Woningen beschikbaar gesteld. Tevens is het nieuwe indexcijfer voor het bepalen van de inboedelwaardemeter bekend gemaakt.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Het nieuwe indexcijfer is vastgesteld op 148 (was 142,7). De herbouwaardemeter en de inboedelindex zijn geldig tot 31 december 2019.

Herbouwwaarde

De herbouwwaarde is het bedrag dat een verzekerde nodig heeft om een woning –als deze totaal verloren zou gaan– weer op te bouwen in dezelfde staat en volgens de huidige bouwvereisten. De herbouwwaardemeter wordt jaarlijks door adviesbureau Arcadis aangepast naar inflatie, constructieprijzen, (innovatief) materiaalgebruik, aangepaste of uitgebreide bouwregelgeving en individuele omstandigheden. Het Verbond waarschuwt dat de verzekeraar invulformulier dient in te vullen en dit niet over te laten aan de verzekerde. De meter is uitdrukkelijk niet bedoeld voor gebruik door consumenten. De herbouwwaardemeter levert een globale uitkomst op. Daarom adviseert het Verbond deze methode alleen te gebruiken in combinatie met duidelijke informatie over de gevaren van onder-, en mogelijke oververzekering. De herbouwwaardemeter 2018-2019 is herschreven  aan de hand van veel voorkomende vragen van adviseurs.

Download: "Herbouwwaardemeter 2019" (pdf,3 pagina's)

 

Bron: Verbond van Verzekeraars

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Herbouwwaardemeter 2018

De Herbouwwaardemeter woningen van het Verbond is een niet-bindend hulpmiddel voor verzekeraars en assurantieadviseurs om op een snelle, eenvoudige en globale manier de gemiddelde herbouwkosten van woningen vast te stellen.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

29 okt 2018

Laatst gewijzigd

29 okt 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.