Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
5 nov 2018 Nieuws

Regeling bekostiging financieel toezicht eenmalige handelingen

Minister Hoekstra informeerde de Tweede Kamer over de herziening van de Wet bekostiging financieel toezicht (Wbft). De kostenverdeling van het financieel toezicht wordt hiermee tegen het licht gehouden. De uitwerking hiervan vindt met ingang van 2019 plaats bij lagere regelgeving.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Op basis van de regeling kunnen de Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) kosten voor eenmalige verrichtingen in rekening brengen bij financiële instellingen. Een voorbeeld van een eenmalige verrichting is de behandeling van een vergunningaanvraag of het toetsen van een bestuurder. Deze tarieven zijn op dit moment in bijlage I van de Wbft opgenomen.

Indexatie

De tarieven voor DNB en de AFM zijn gewijzigd met het oog op indexatie sinds 2013. Daarnaast is in de afgelopen jaren bij de AFM gebleken dat de daadwerkelijke kosten per aanvraag sterk kunnen fluctueren door wisselende omvang en complexiteit. Daarbij speelt in 2019 de aanvullende onzekerheid door de Brexit een rol. De regeling voorziet in meer maatwerk om beter te kunnen differentiëren naar omvang en complexiteit van de aanvraag, doordat voor verschillende handelingen wordt overgegaan van een vast tarief naar een uurtarief. Dit geldt bijvoorbeeld voor de vergunningverlening voor beheerders van beleggingsinstellingen en voor beheerders van beleggingsondernemingen.

 

Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

5 nov 2018

Laatst gewijzigd

5 nov 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.