Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
27 nov 2019 Nieuws

Schuldenwijzer

Schuldenwijzer is een nieuw platform waar burgers met schulden (t.z.t.) in één overzicht alle actuele informatie vinden over hun schulden.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Ook schuldhulpverlenende instanties, gerechtsdeurwaarders en overheidsinstanties kunnen op termijn via Schuldenwijzer inzicht krijgen in de totale schuldsituatie van een schuldenaar.

Met het totaaloverzicht van Schuldenwijzer kan sneller schuldhulp worden verleend.

Realisatie

Het realiseren van Schuldenwijzer verloopt  in drie fases.

Als eerste fase wordt de informatie uit het Digitaal Beslagregister door middel van een online inzageportaal inzichtelijk gemaakt. Burgers kunnen door middel van  Digid en eHerkenning de eigen gegevens inzien. Het platform voldoet ook aan de eIDAS eisen vanuit de Europese eIDAS-verordening.
Deze fase van de realisatie is gestart en zal voor 2019 voltooid worden.

In de tweede fase worden niet alleen de beslagen, maar alle bij gerechtsdeurwaarderskantoren bekend zijnde schulden door middel van het portaal inzichtelijk gemaakt. In deze fase kunnen ook schuldhulpverleners (onder voorwaarden) inzicht krijgen in de schulden van de cliënt. Deze fase zal begin 2020 voltooid zijn.

Na de eerste twee fases  biedt Schuldenwijzer ook de mogelijkheid  voor het toevoegen van gegevens van andere stakeholders zoals overheidsinstanties en lokale overheden .

Als derde fase is dan ook de ambitie om ook de schuldgegevens vanuit diverse overheidsinstanties toe te voegen zodat een daadwerkelijk totaaloverzicht voor burgers, schuldhulpverleners en andere professionele organisaties ontstaat. In het kader van het eerder genoemde kabinetsbeleid hebben de betrokken ministeries enthousiast gereageerd op Schuldenwijzer en wordt nu samen gekeken hoe dit verder vorm kan worden gegeven.

Klik hier voor filmpje met uitleg (1 minuut, 41 seconden, YouTube)

Bron: Schuldenwijzer.nl

Lees ook…

Totaaloverzicht schuldinformatie in de maak

Voor het eerst kan elke Nederlander snel en eenvoudig inzicht krijgen in actuele informatie over zijn schuldenpositie. Dit is mogelijk gemaakt door een initiatief van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) en Stichting Netwerk Gerechtsdeurwaarders (SNG).

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

30 nov 2018

Laatst gewijzigd

27 nov 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.