Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
11 dec 2018 Nieuws

DNB: Vrijwillige aflossingen dragen bij aan verlaging hypotheekrisico’s

In het DNBulleting geeft DNB aan dat gezinnen die vrijwillig aflossen op hun hypotheekschuld beter zijn bestand tegen de gevolgen van een stijging van de rente.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Vrijwillige aflossingen blijven hoog

DNB heeft onderzoek gedaan naar het effect van vrijwillige aflossingen op de weerbaarheid van gezinnen tegen renteschokken. Aanleiding voor het onderzoek is de aanhoudende populariteit van het doen van vrijwillige aflossingen. Deze populariteit heeft o.a. te maken met de lage rente. Gezinnen zien hun spaargeld weinig renderen en kiezen ervoor om vrijwillig af te lossen. De gemiddelde rente op bestaande hypotheken is in het tweede kwartaal van 2018 gelijk aan 3%. Omdat dit hoger is dan de rente op een spaarrekening, is het aantrekkelijk om vervroegd af te lossen. Men verliest hierdoor een deel van de hypotheekrenteaftrek, maar die was al gedaald vanwege de lagere hypotheekrentes.

Besteedbaar inkomen

Vrijwillige aflossingen doen de blootstelling aan risico’s van Nederlandse gezinnen dalen. Maar hun macro-economisch effect is niet alleen positief, aangezien deze de groei van consumptie, en daardoor van de hele economie, deels remmen.

 

Bron: DNB

Lees ook…

Campagne ‘word ook aflossingsblij’ van start

De Nederlandse Vereniging van Banken is in opdracht van de gezamenlijke banken op 1 oktober 2018 met de publiekscampagne ‘Word ook aflossingsblij’ gestart.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

11 dec 2018

Laatst gewijzigd

11 dec 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.