Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
8 jan 2019 Nieuws

ESMA verlengt verbod op binaire opties

De Europese Autoriteit voor effecten en markten (ESMA) heeft besloten om het verbod op binaire opties en de verkoopbeperking voor contracts for difference (CFD) voor de tweede keer te verlengen. Deze verlenging gaat respectievelijk in per 2 januari 2019 en 1 februari 2019.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

ESMA laat in twee persberichten weten dat er nog steeds significante reden tot bezorgdheid is over de beleggersbescherming ten aanzien van binaire opties en CFD’s. ESMA heeft daarom besloten om de maatregelen opnieuw en ongewijzigd te verlengen.

Onderzoek AFM naar noodzaak nationale maatregelen

Naast ESMA is ook de Autoriteit Financiële Markten (AFM) bevoegd om productinterventie-maatregelen op te leggen. In tegenstelling tot maatregelen van ESMA kunnen maatregelen van de AFM voor onbepaalde tijd gelden. De AFM onderzoekt momenteel of het noodzakelijk is om nationale maatregelen te treffen met betrekking tot de verkoop in of vanuit Nederland van binaire opties en CFD’s. De AFM zal de markt nog nader informeren over de uitkomst van dit onderzoek.

 

Bron: AFM

Lees ook…

Europees verbod op binaire opties en restricties voor CFD’s

De Europese Autoriteit voor Effecten en Markten (ESMA) heeft maatregelen vastgesteld die retailbeleggers beschermen tegen risicovolle beleggingsproducten. De overeengekomen maatregelen betreffen een verbod op binaire opties en een verkoopbeperking voor contracts for differences (CFD’s).

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

8 jan 2019

Laatst gewijzigd

8 jan 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.