Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
22 jan 2019 Nieuws

Omslagpunt vertrouwen woningmarkt nadert

Het vertrouwen van Nederlanders in de woningmarkt heeft in december een waarde van 101, blijkt uit de Eigen Huis Marktindicator. Daarmee eindigt de indicator nog net boven de neutraalwaarde van 100.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

In 2018 heeft het vertrouwen een geleidelijke daling laten zien van 110 punten in januari naar 101 in december.

Heel jaar positieve score

Het jaar 2018 is hiermee pas het vierde jaar waarin de marktindicator het gehele jaar een positieve score laat zien. En de afgelopen twee jaar bevinden zowel de marktindicator als de conjunctuur indicator (vertrouwen in de economie) zich boven de 100. Vanaf 2004 wordt het vertrouwen in de woningmarkt gemeten.

Ongunstig moment om huis te kopen

Ondanks de net positieve score in december geeft bijna de helft van de Nederlanders aan het een ongunstig moment te vinden om een huis te kopen. Belangrijkste argumenten blijven dat koopwoningen slecht betaalbaar zijn en dat de keuze in koopwoningen beperkt is. Slechts 15 % van de Nederlanders vindt het op dit moment een gunstig moment om een woning te kopen.

Men verwacht niet dat de situatie om te kopen in 2019 verbetert, 51 % denkt zelfs dat de situatie verder verslechtert en 80 % denkt dat de koopprijzen van de woningen blijven stijgen.

 

Bron: VEH

Lees ook…

Nederlanders nog net positief over de woningmarkt

Bijna de helft van de Nederlanders verwacht dat er binnen nu en drie jaar een crisis uitbreekt met dalende huizenprijzen tot gevolg. Dit blijkt uit de Eigen huis Marktindicator, die het vertrouwen van Nederlanders in de woningmarkt meet.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

22 jan 2019

Laatst gewijzigd

22 jan 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.