Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
5 feb 2019 Nieuws

Idensys en iDIN

Staatssecretaris Knops beantwoorde Kamervragen over de berichten `pilots met Idensys stopt per 31 december 2018` en `Einde pilot inloggen met Idensys en iDIN`.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Uit de Wet digitale overheid volgt dat naast het bestaande DigiD private inlogmiddelen toegelaten kunnen worden voor gebruik bij (semi)publieke dienstverlening. Op dit moment wordt een aanbestedingstraject voorbereid om naast een privaat inlogmiddel voor burgers te verwerven teneinde dit middel toe te laten voor breed gebruik bij (semi)publieke dienstverlening. De pilots worden daarom nu beëindigd.

Idensysidentificatiemiddel

Onder een kleine groep burgers is een Idensysidentificatiemiddel op niveau hoog uitgereikt, en daar voor het gebruik van (medische) dienstverlening van afhankelijk is geworden. Omdat daarvoor niet direct een alternatief voorhanden is, is met de betrokken middelenuitgevers afgesproken dat deze groep nog steeds een Idensys-identificatiemiddel kan gebruiken. Daarmee wordt voorkomen dat deze groep onevenredig nadeel ondervindt van het beëindigen van de pilots.

 

Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Belastingdienst stopt pilot inloggen met Idensys en iDIN

Vanaf 24 november 2018 kunt u bij de Belastingdienst niet meer inloggen met Idensys en iDIN. Vanaf dat moment moet u weer gebruikmaken van DigiD of e-Herkenning.

NotarisID

NotarisID is een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB), Philips en enkele andere partners. Samen ontwikkelen zij een veilig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk digitaal identificatiemiddel.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

5 feb 2019

Laatst gewijzigd

5 feb 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.