Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
7 feb 2019 Nieuws

Studierichting bepaalt kansen op arbeidsmarkt

Er zijn grote verschillen in de arbeidsmarktpositie van hbo’ers. Afgestudeerden van tweedegraads lerarenopleidingen starten met de beste positie op de arbeidsmarkt. Zij vinden snel een baan met een goed inkomen. De gekozen studie is bepalend voor het toekomstig succes op de arbeidsmarkt. Hbo-opleidingen met een goede startpositie op de arbeidsmarkt, hebben ook na tien jaar goede baanperspectieven.

Dit blijkt uit een verdiepende analyse van UWV op basis van het jaarlijkse onderzoek naar de arbeidsmarkt voor hoger opgeleiden Studie & Werk van Elsevier Weekblad en SEO Economisch Onderzoek.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Toekomst

Jaarlijks halen 64 duizend studenten een hbo-bachelor. Zij gaan daarna vrijwel allemaal de arbeidsmarkt op. Hbo’ers met een relatief sterke startpositie op de arbeidsmarkt hebben tien jaar na afstuderen nog steeds een goede arbeidsmarktpositie. Zo starten tweedegraads leraren en technisch opgeleiden met een goede positie en blijft na tien jaar nog steeds zo. Bij dans, huidtherapie, toerisme, kunstacademie, muziek, vrijetijdsmanagement en journalistiek blijft de arbeidsmarktpositie ook na tien jaar achter bij het gemiddelde.

Er zijn uitzonderingen. Alumni van de studie communicatiesystemen starten met een matige positie op de arbeidsmarkt. Binnen tien jaar verbetert de baanzekerheid en het inkomen sterk en hebben ze een middenpositie.

Zie bij downloads een onderzoek waarbij de arbeidsmarktpositie van hbo’ers wordt vergeleken. (pdf, 13 pagina's)


Bron: UWV

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

7 feb 2019

Laatst gewijzigd

7 feb 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.