Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
22 feb 2019 Nieuws

Wijzigingsbesluit BGfo Wft

In verband met het doorvoeren van wijzigingen naar aanleiding van de analyse van het vakbekwaamheidsbouwwerk is een wijzigingsbesluit gepubliceerd.

De eerste wijziging is dat de module Basis niet langer als beroepskwalificatie «adviseur Basis» wordt aangeduid, maar alleen als «module Basis». In de praktijk levert het diploma Adviseur basis geen adviesbevoegdheid op, terwijl de titel Adviseur basis dat wel suggereert. Met de wijziging wordt eventuele verwarring hierover weggenomen en wordt aangesloten bij de praktijk.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De tweede wijziging is het onderbrengen van het onderwerp doorbeleggen bij expiratie-uitkeringen bij de module Pensioen. Het onderwerp viel voorheen onder de module Vermogen. De Adviseur pensioen is echter beter geëquipeerd om over dit complexe onderwerp te adviseren. Daarom wordt het onderwerp doorbeleggen bij expiratie-uitkeringen verplaatst naar de module Pensioen.

De derde wijziging betreft het uitbreiden van de module Hypothecair krediet met eind- en toetstermen uit de module Consumptief krediet. Hiermee wordt aangesloten bij de huidige praktijk waarbij de Adviseur hypothecair krediet veelal ook over consumptief krediet adviseert.

De vierde en laatste wijziging is het onderbrengen van kredietverzekeringen in de Vrijstellingsregeling. Deze wijziging zal worden opgenomen in het Besluit implementatie richtlijn verzekeringsdistributie. Met het onderhavige besluit worden de wijzigingen 1 tot en met 3 in het BGfo doorgevoerd.

 

Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Wijziging Regeling eindtermen en toetstermen examens financiële dienstverleners Wft

De onderhavige regeling voegt een nieuw artikel 2b toe aan de regeling eindtermen en toetstermen financiële dienstverleners Wft.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

22 feb 2019

Laatst gewijzigd

22 feb 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.