Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
6 mrt 2019 Nieuws

Toekomstige schadeafhandelingen beroepsziekten makkelijker

Schadeafhandelingen van beroepsziekten zoals ziekten die veroorzaakt zijn door Chroom-6, moeten in de toekomst gemakkelijker worden; minder ingewikkeld, kostbaar en tijdrovend. Staatssecretaris Van Ark heeft besloten een commissie in te stellen die zal adviseren over het vergemakkelijken van toekomstige schadeafhandelingen van beroepsziekten.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Handhaving

Op het terrein van handhaving zal de Inspectie haar toezicht op gevaarlijke stoffen waaronder kankerverwekkende stoffen zoals Chroom-6, intensiveren. Omdat het hebben van een goede en actuele Risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) cruciaal is bij het bepalen van een noodzakelijke bescherming van werknemers, zet Van Ark in op meer toezicht en hogere boetes bij het ontbreken van een RI&E. De boete voor bedrijven die niet over een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) beschikken wordt verhoogd tot maximaal € 4.500.

 

Bron: Rijksoverheid

Lees ook…

Schildersbedrijf deels aansprakelijk voor ziekte werknemer

Een schildersbedrijf moet een schadevergoeding betalen aan de dochter van een overleden werknemer. De man overleed in 2001 aan de gevolgen van blaaskanker. De dochter heeft het schildersbedrijf aansprakelijk gesteld voor de geleden schade als gevolg van de ziekte en het overlijden van haar vader.

Kamerbrief verbeteren proces bij verhalen schade beroepsziekte

Minister Asscher informeerde de Tweede Kamer over de vraag of er nog andere oplossingsrichtingen zijn die kunnen bijdragen aan een betere procesgang bij het verhalen van schade als gevolg van beroepsziekten.

Bedrijfsarts krijgt meer ruimte om beroepsziekten te melden

Bedrijfsartsen moeten vanaf 1 juli 2017 beter in de gelegenheid worden gesteld om beroepsziekten te melden bij het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB). In het basiscontract - dat werkgevers vanaf dan verplicht moeten afsluiten - staat dat expliciet.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

6 mrt 2019

Laatst gewijzigd

6 mrt 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.