Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
17 mei 2019 Nieuws

Nieuwe carenzperiode bij oversluiten overlijdensrisicoverzekering

Een consument heeft ter vervanging van een lopende overlijdensrisicoverzekering een nieuwe verzekering afgesloten. Verzekerde komt te overlijden en de verzekeraar beroept zich op de 'carenzperiode'.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Oordeel

De door Consument gesloten overlijdensrisicoverzekering met zijn ex-echtgenote als verzekerde kan in de gegeven omstandigheden niet worden beschouwd als voortzetting van een eerder door zijn ex-echtgenote zelf gesloten verzekering waarbij eveneens (ten behoeve van onder meer Consument en hun kinderen) het risico van haar overlijden was verzekerd.

De Geschillencommissie heeft terecht overwogen dat alleszins gebruikelijk en verklaarbaar is dat Verzekeraar voor de nieuwe verzekering met de gewijzigde voorwaarden een nieuwe carenzperiode heeft bedongen en dat dit aan Consument, mede gelet op de in zijn hoedanigheid van verzekeringnemer en adviseur rustende verplichting om zorgvuldig kennis te nemen van de aan hem toegezonden verzekeringsvoorwaarden voor de nieuwe verzekering, niet kan zijn ontgaan.

Geen voortzetting bestaande verzekering

Dat Verzekeraar in de gegeven omstandigheden geen redelijk belang zou hebben bij het bedingen van een nieuwe termijn van twee jaar valt niet in te zien. Waar Consument erop wijst dat het risico van het overlijden van zijn ex-echtgenote al sinds 2002 door Verzekeraar gedekt wordt en stelt dat in het licht daarvan niet redelijk zou zijn dat de verzekerde som niet wordt uitgekeerd, ziet hij eraan voorbij dat de oorspronkelijke verzekering op het leven van zijn ex-echtgenote als gevolg van het niet betalen van de ter zake verschuldigde premie per 24 augustus 2014  ten einde is gekomen en van een doorlopen daarvan geen sprake is.

 

Bron: Kifid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

17 mei 2019

Laatst gewijzigd

17 mei 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.