Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
24 jun 2019 Nieuws

Het onderzoek van het Kadaster, ‘Kopen om te verhuren’

Minister K.H. Ollongren heeft op verzoek van de vaste commissie van Binnenlandse Zaken een reactie gegeven op een eerder onderzoek van het Kadaster.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft onderzocht dat in 2018 verreweg de meeste particuliere verhuurders, bijna 8 op de 10, één woning in de verhuur hebben.

Onderzoek ‘Kopen om te verhuren’

De aanleiding van het onderzoek is dat de indruk bestaat dat er in toenemende mate woningen in Nederland in handen komen van buitenlandse partijen en particuliere verhuurders.

Het onderzoek Kopen om te verhuren kijkt naar de veranderende eigendomsverhoudingen op de woningmarkt tussen 2009 – 2018, met als onderliggende vraag of woningen in deze periode meer en meer zijn aangekocht om te verhuren.

Het onderzoek laat een aantal interessante ontwikkelingen zien. Als er alleen wordt gekeken naar verschuivingen in eigendomsverhoudingen wordt in de desbetreffende tijdsperiode een toename geconstateerd van eigenaar-bewoners. Dit komt met name door een toename van de verkoop van corporatiewoningen. Tegelijkertijd constateert het Kadaster dat het aandeel woningen in bezit van particuliere verhuurders is toegenomen. Tevens wordt door de Rli opgemerkt dat het belang van de particuliere verhuurder toeneemt.

 

Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Eigendomsverhoudingen op de woningmarkt

Het Kadaster heeft in opdracht van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) onderzoek gedaan naar de eigendomsverhoudingen op de woningmarkt. Dit naar aanleiding van de indruk in de media at woningen en ander vastgoed in toenemende mate in handen komen van buitenlandse partijen en particuliere verhuurders.

Ouders kopen woning en verhuren aan kind (inclusief huurtoeslag)

Een constructie waarbij ouders een huis kopen, dat huis vervolgens verhuren aan hun kind, waarbij dat kind vervolgens huurtoeslag aanvraagt, heeft tot Kamervragen geleid.

Opkopen woningen leidt tot Kamervragen

Minister K.H. Ollongren heeft antwoorden gegeven op Kamervragen over het bericht dat steeds meer woningen worden opgekocht door particuliere beleggers om duur te verhuren (buy to let).

Kamervragen opkopen woningen door particuliere beleggers om te verhuren

Minister Plasterk heeft Kamervragen over het bericht dat steeds meer woningen worden opgekocht door particuliere beleggers om duur te verhuren ('buy to let') beantwoord.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

24 jun 2019

Laatst gewijzigd

24 jun 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.