Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
5 jul 2019 Nieuws

Moet geldverstrekker giften en schenkingen als bestendig inkomen aanmerken?

Consument heeft de geldverstrekker verzocht om haar partner uit de hoofdelijke aansprakelijkheid te ontslaan. De geldverstrekker heeft dit verzoek geweigerd omdat zij vindt dat het gedeelte van het inkomen van Consument bestaande uit giften en schenkingen niet als bestendig inkomen kan worden aangemerkt.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Stellingname consument

Consument is werkzaam als geestelijk werker in vrij beroep. Deze beroepsgroep kenmerkt zich door het ondernemen van geestelijke activiteiten voor eigen rekening en risico. De inkomsten bestaan uit giften uit de persoonlijke achterban om dit werk mogelijk te maken. De giften vormen voor de inkomstenbelasting een bron van inkomen; uit jurisprudentie blijkt dat elke individuele giftgever door de belastingrechter gelijk wordt gesteld aan een opdrachtgever.

Beslissing

De Commissie is van oordeel dat de geldverstrekker op grond van de haar toekomende beleidsvrijheid het verzoek mocht afwijzen. De normen van redelijkheid en billijkheid zijn niet overschreden.
De vordering van Consument wordt afgewezen.

 

Bron: Kifid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Moet geldverstrekker rekening houden met verpand kapitaal bij vaststelling risicoklasse?

Bij de bepaling van de schuld-marktwaardeverhouding houdt de Bank geen rekening met de waarde van de levensverzekeringen die aan de hypothecaire geldlening gekoppeld zijn. Consument is van mening dat de Bank dit wel zou moeten doen.

Moet geldverstrekker kortlopende tijdelijke verhuur toestaan?

Kifid heeft in eerdere uitspraken al beslist dat een geldverstrekker tijdelijke verhuur niet hoeft toe te staan, maar wat als het slechts om een vakantieperiode gaat? Een consument heeft de Bank om toestemming verzocht om zijn woning voor drie maanden te mogen verhuren. De Bank heeft geen toestemming verleend.

Geldverstrekker mag extra storting spaarhypotheek weigeren

Consument heeft een bankspaarhypotheek, waarop hij in beginsel extra kan inleggen. Consument wil een extra inleg doen waardoor hij buiten de fiscale bandbreedte valt. In de algemene voorwaarden staat dat alleen overeengekomen bedragen mogen worden ingelegd.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

5 jul 2019

Laatst gewijzigd

5 jul 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.