Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
8 jul 2019 Nieuws

Internetconsultatie wetsvoorstel aanscherping beloningsregels voor de financiële sector

Er is een internetconsultatie geopend voor het wetsvoorstel nadere beloningsmaatregelen financiële sector. Dit wetsvoorstel moet ervoor zorgen dat perverse prikkels verbonden aan beloningen in de financiële sector worden tegengegaan en het vertrouwen in de financiële sector wordt vergroot.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Zo mogen aandelen die deel zijn van de vaste beloning, pas na vijf jaar worden verkocht. Financiële ondernemingen, zoals banken en verzekeraars, zijn straks ook verplicht om bij hun beloningsbeleid meer rekening te houden met hun maatschappelijke positie door van tevoren stakeholders te betrekken bij beloningsvoorstellen. Daarnaast moeten financiële ondernemingen verantwoording afleggen over de verhouding van de beloningen tot hun maatschappelijke functie.

Na een maatschappelijke consultatie en voorlichting van de Afdeling advisering van de Raad van State wordt afgezien van het plan om bestuurders bij banken die staatssteun ontvangen te verplichten om een gedeelte van hun vaste beloning terug te betalen, een zogeheten claw back.

Klik hier voor de internetconsultatie.

 


Bron: Rijksoverheid

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

8 jul 2019

Laatst gewijzigd

8 jul 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.