Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
12 jul 2019 Nieuws

Overdrachtsbelasting en verduurzaming

Tariefdifferentiatie van de overdrachtsbelasting is in eerdere moties al aan de orde gekomen. In een EIB analyse is gekeken naar een tariefdifferentiatie voor de overdrachtsbelasting in samenhang met de energieprestaties van de woning.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Bij de verkoop van goed geïsoleerde woningen kan minder overdrachtsbelasting worden betaald. Door energiebesparende maatregelen voorafgaand aan de verkoop van de verkoop, kan de eigenaar het voordeel van de lagere overdrachtsbelasting naar zich toehalen.

Analyse

In de paper wordt ingegaan op de volgende vragen:
Welke bijdrage kan deze maatregel leveren aan de verduurzaming van de woningvoorraad? Welke investeringen zijn nodig om bestaande woningen met uiteenlopende energieprestaties goed te isoleren? Hoeveel woningen kunnen bij verkoop rendabel worden verbeterd? Wat zijn de effecten bij verschillende vormgevingsvarianten? Wat zijn de gevolgen voor de huizenprijzen en de overheidsbegroting?

Download: "Rapport" (pdf, 52 pagina's)

 

Bron: EIB

Lees ook…

Wijziging overdrachtsbelasting

In de Tweede Kamer is een breed draagvlak om een verkenning uit te voeren naar een gedifferentieerde overdrachtsbelasting, waarbij starters vrijgesteld worden van overdrachtsbelasting en beleggers vanaf de derde woning met een hoger tarief te maken krijgen.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

12 jul 2019

Laatst gewijzigd

12 jul 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.