Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
23 jul 2019 Nieuws

Leg afspraken goed vast in ‘Overeenkomst van opdracht tot dienstverlening’

Consument heeft na advies en bemiddeling door de Adviseur een hypothecaire geldlening afgesloten. Consument vordert terugbetaling van verschillende bedragen die hij aan de Adviseur betaald heeft.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Dossiervergoeding

De Adviseur heeft Consument een factuur van 29 mei 2017 gestuurd voor een bedrag van € 395,- en met als omschrijving ‘Dossiervergoeding t.b.v. hypotheekaanvraag’. Dit bedrag is ook in de financieringsopzet meegenomen.

Vaststaat dat de dossiervergoeding niet in de opdracht tot dienstverlening benoemd is. Nu voorts niet is komen vast te staan dat de dossiervergoeding betrekking heeft op tussen partijen overeengekomen én daadwerkelijk verrichte werkzaamheden of daarmee verband houdende onkosten die niet zijn begrepen in de opdracht tot dienstverlening, moet de Adviseur dit bedrag aan Consument terugbetalen.

Abonnement

Consument heeft op 24 juli 2017 de overeenkomst voor een nazorg- en serviceabonnement (hierna: het nazorgabonnement) van de Adviseur voor akkoord ondertekend. In die overeenkomst is opgenomen dat het nazorgabonnement gekoppeld is aan de economische looptijd van de afgesloten hypothecaire geldlening. Het nazorgabonnement heeft dus een looptijd van dertig jaar.

De Commissie merkt op dat het nazorgabonnement voor de duur van dertig jaar aangegaan is en dat in de overeenkomst geen afspraken over een voortijdige beëindiging opgenomen zijn. Dergelijke overeenkomsten kunnen in beginsel niet eenzijdig opgezegd worden. De Adviseur heeft ingestemd met de opzegging, onder de voorwaarde dat een opzegtermijn van een jaar gehanteerd wordt. Gelet op de overeengekomen looptijd van dertig jaar is dat een redelijke termijn. Dit klachtonderdeel wordt daarom afgewezen.

Meerwerk

De Adviseur heeft Consument een factuur van 9 augustus 2017 gestuurd voor een bedrag van € 875,- en met als omschrijving ‘Meerwerk bemiddeling hypotheek 5 x € 175,- uur tarief’.

... uit de opdracht tot dienstverlening blijkt dat in de vergoeding van € 2.600,- alle werkzaamheden voor uitvoering van de opdracht begrepen zijn. Uit geen enkel stuk blijkt dat er een maximum aantal uur aan deze prijs gekoppeld is. De Consument heeft recht op terugbetaling van de betaalde meerwerkfactuur.

 

Bron: Kifid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

23 jul 2019

Laatst gewijzigd

23 jul 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.