Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
23 jul 2019 Nieuws

Wijs verzekeringnemer gevolgen schadevrije jaren bij claim

Consument heeft via een Tussenpersoon een autoverzekering afgesloten. In februari 2018 is schade ontstaan aan de spiegel van de auto van Consument. Consument beklaagt zich erover dat de Tussenpersoon haar vooraf niet geïnformeerd heeft over de gevolgen voor de schadevrije jaren, de no-claimkorting en de premie na het indienen van een claim.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Verweer adviseur

De Tussenpersoon stelt zich op het standpunt dat Consument in de brieven van 5 maart 2018 en 23 maart 2018 door verzekeraar X is gewezen op de gevolgen. Consument betwist de ontvangst van deze brieven. Het ligt ingevolge artikel 150 Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering (Rv) derhalve op de weg van de Tussenpersoon om zijn stelling te bewijzen. De Tussenpersoon is daarin niet geslaagd. Ook heeft de Tussenpersoon niet anderszins aannemelijk gemaakt dat Consument voor het indienen van de claim is gewezen op de eventuele (negatieve) gevolgen voor de schadevrije jaren, de no-claimkorting en de premie.

Oordeel

De Commissie oordeelt dat de Tussenpersoon niet aannemelijk heeft gemaakt dat Consument voor het indienen van de claim is gewezen op de eventuele (negatieve) gevolgen voor de schadevrije jaren, de no-claimkorting en de premie.

Oplossing Tussenpersoon

De Tussenpersoon heeft Consument na het afwikkelen van de claim alsnog aangeboden om het schadebedrag terug te betalen en dit na het akkoord van Consument ook daadwerkelijk gedaan, waardoor de negatieve gevolgen voor de schadevrije jaren, de no-claimkorting en de premie van Consument ongedaan zijn gemaakt. Van de handelwijze van de Tussenpersoon heeft Consument derhalve geen nadeel ondervonden.

Uitspraak

De vordering wordt van Consument wordt afgewezen.


Bron: Kifid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

23 jul 2019

Laatst gewijzigd

23 jul 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.