Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
7 aug 2019 Nieuws

Blokkade beleggingsrekening na echtscheiding

Consument en haar toenmalige partner beschikten over een hypothecaire geldlening en een daaraan gekoppelde beleggingsrekening. Op enig moment hebben zij hun relatie verbroken. Bij akte van verdeling en levering is bepaald dat aan Consument het saldo van de beleggingsrekening van € 13.509,58 toebedeeld wordt.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Dit saldo is op een later moment door de Bank overgeboekt naar de beleggingsrekening van de ex-partner. Na het verzoek van Consument om de overboeking ongedaan te maken, heeft de Bank een blokkade aangebracht op de beleggingsrekening van de ex-partner.

Blokkade heeft niet gewerkt

Anderhalf jaar later heeft de Bank aangegeven dat geen saldo meer aanwezig is op de beleggingsrekening van de ex-partner, waardoor zij geen medewerking (meer) kan verlenen aan de akte van verdeling en levering.

Zorgplicht

De Commissie ziet zich gesteld voor de vraag of de Bank hier haar zorgplicht heeft geschonden en, indien dat het geval is, of dit ertoe leidt dat zij de schade van Consument dient te vergoeden. De Commissie beantwoordt beide vragen bevestigend. De Bank heeft haar zorgplicht tegenover Consument geschonden.

Akte van cessie

De vordering van Consument van € 13.509,58 op de Bank wordt toegewezen op de voorwaarde dat zij haar vordering op haar ex-partner bij akte van cessie overdraagt aan de Bank. Immers dan kan de Bank zich desgewenst verhalen op de ex-partner van Consument.


Bron: Kifid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Scheiden? Denk dan ook aan verzendhuis kredieten!

De Geschillencommissie Bureau Krediet Registratie heeft een uitspraak gedaan over een BKR registratie, waarbij betrokkene een betalingsachterstand registratie kreeg wegens een betalingsachterstand van diens ex-partner.

Einde relatie? Zet dan (ook) blokkade op krediethypotheek

Een voormalig echtpaar heeft een krediethypotheek bij een geldverstrekker. Op het moment dat [naam Consument] de echtelijke woning reeds had verlaten heeft [naam van toenmalige echtgenoot], buiten haar medeweten en zonder haar toestemming, een fiks bedrag opgenomen.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

7 aug 2019

Laatst gewijzigd

7 aug 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.